CLUBINFO

WIE ZIJN WE


KVK Ninove is een Belgische voetbalclub uit Ninove. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 2373 en heeft groen en zwart als kleuren. De club speelde in haar bestaan meer dan drie decennia in de nationale reeksen.


GESCHIEDENIS


Reeds vroeg in de 20ste eeuw werd in Ninove voetbal georganiseerd. Rond 1908 speelde in de stad een ploeg in een lokaal Denderverbond met ploegen uit andere steden uit de omgeving. Van 1913 tot 1923 speelde men regionaal onder de naam Sporting Football Club Ninove, afgekort SFC Ninove (stamnummer 176).


De club verdween echter, en in de stad bleven enkel nog een aantal bedrijfsvoetbalploegen actief, waaronder ploegen van de fabrieken Union Allumettière en Fabelta.

Uiteindelijk sloot op 22 maart 1936 de huidige club zich aan bij de Belgische Voetbalbond onder de naam FC Ninove.


Men kreeg stamnummer 2373 en ging spelen in groene en zwarte kleuren. De club trad aan in de provinciale reeksen. Ninove klom er gestaag op en in 1956 bereikte men voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen...

KVK NINOVE DIVAS


In het seizoen 2005/06 kwam KVK Ninove voor het eerst met een damesploeg in competitie.

De aanzet daartoe was het jaar voordien gegeven door de jeugdsportraad van de stad. De voetballende meisjes vonden onderdak op de Kloppers.


Het eerste seizoen speelden de dames in tweede provinciale. Het tweede seizoen werd in de subtop beëindigd. Door de reorganisatie binnen de provinciale reeksen werd KVK Ninove uitgenodigd de stap naar eerste provinciale te zetten. Sinds het 2007/08 speelt de damesploeg in de hoogste provinciale reeks. De eerste seizoenen ging het moeizaam.


De ploeg kende een eerste hoogtepunt met het bereiken van de halve finales van de Beker van Oost-Vlaanderen in 2008/09. In 2010/11 vond de ploeg aansluiting bij de middenmoot in de competitie. Dat seizoen werd ook een tweede ploeg in competitie gebracht, dat in derde provinciale speelde.

In het 2010/11 organiseerde men voor de eerste maal de DIVAS.CUP, een interprovinciaal tornooi voor damesteams.


KV Mechelen won de eerste editie voor Club Brugge Dames en KVK Ninove. Andere deelnemers waren E. Moortsele, KSK Beveren, Overpelt VV, FC Herne en Eendracht Aalst.

Voor het seizoen 2014/15 koos DIVAS ervoor om het stamnummer van KVK Ninove in te ruilen voor dat van SC Eendracht Aalst. Voortaan zou de club verder spelen onder stamnummer 90 met de naam DIVAS Eendracht Aalst.


Vanaf seizoen 2018-2019 speelden de DIVAS opnieuw onder het stamnummer van KVK Ninove. Ze begonnen onderaan de ladder in 3e provinciale en werden dat seizoen vicekampioen. Daarnaast brachten ze ook jeugdteams in competitie: U9, 2x U10 en 2x U13. Dat seizoen startten ze een G-werking op voor meisjes met een beperking.


Het door corona sportarme seizoen 2020 – 2021 is voor de DIVAS

geen reden om een versnelling lager te schakelen, integendeel.

Het bestuur heeft van de luwte gebruik gemaakt om te bezinnen over de toekomst van de DIVAS.

Dit heeft geresulteerd in een visiedocument over waar de DIVAS in 2025 willen staan.
Uit het plan spreekt heel veel ambitie.

Onze visie en missie blijft de gids op onze tocht.

We nodigen de huidige en de toekomstige DIVAS uit om mee die ambities waar te maken.